Skip to content Skip to footer

Τα 10 καλύτερα apps για παραγωγική εργασία από το σπίτι

Με τις τελευταίες εξελίξεις και την εξάπλωση του covid-19 παγκοσμίως, έχει εμφανιστεί μια καινούργια «στρατιά» ανθρώπων που δουλεύουν από το σπίτι. Πολλοί δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα και να συνδυάσουν  την άνεση του σπιτιού τους με την υψηλή παραγωγικότητα και την οργάνωση. Κυρίως αυτοί που το κάνουν πρώτη φορά.

Για καλή τους (μας) τύχη όμως, υπάρχουν πάρα πολλά apps εκεί έξω, σχεδιασμένα ειδικά για να βοηθήσουν εσένα και την ομάδα σου να μείνετε οργανωμένοι και παραγωγικοί, δουλεύοντας από τον καναπέ, το κρεβάτι, το γραφείο, την κουζίνα ή τον κήπο σας!

Μαζέψαμε τα 10 καλύτερα για εσένα και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Microsoft Teams

To Teams είναι ένα εξιδεικευμένο εργαλείο για τις ομάδες που δουλεύουν απομακρυσμένα. Δίνει τη δυνατότητα συνομιλίας, σύσκεψης, κλήσεων και συνεργασίας από ένα σημείο, όσο διασκορπισμένοι και αν είναι οι συμμετέχοντες. Μπορεί να λειτουργήσει με έως και 10.000 άτομα.

Slack

Μείνε σε επαφή με την ομάδα σου μέσω καναλιών επικοινωνίας και διατήρησε σε ένα σημείο τα αρχεία και τα εργαλεία σου. Επικοινώνησε με συναδέλφους και με εξωτερικούς συνεργάτες είτε μέσω μηνυμάτων, είτε με video calls.

Asana

Ένα έξυπνο και δυνατό εργαλείο που μπορεί να κρατήσει τη δουλειά κάθε ομάδας οργανωμένη, όσο απαιτητική και αν είναι. Εύκολο και προσιτό για κάθε χρήστη, βοηθάει στην παρακολούθηση της πορείας και της εξέλιξης των εργασιών, καθώς και στην τήρηση των deadlines.

Monday

Ένα εργαλείο για το project management που βοηθά να κρατήσεις τη δουλειά όλης της ομάδας οργανωμένη, είναι εύκολο στη χρήση, διαθέτει έτοιμα για edit templates, ενώ μπορείς να το συνδυάσεις και με τα εργαλεία που χρησιμοποιείς ήδη.

Zoom

Η ομάδα μένει πάντα συνδεδεμένη με το zoom. Είναι κατάλληλο για ανταλλαγή μηνυμάτων και υλικού, video calls, informal hangouts, επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, conference rooms και video webinar.

In Vision

Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή πλατφόρμα για τους απανταχού designers, καθώς περιέχει ότι χρειάζονται, ενώ παράλληλα είναι εύχρηστη και περιεκτική. Κατέχει μεγάλες συνεργασίες και εμπειρία στο digital product design.

GitHub

Μια πλατφόρμα κατάλληλη για προγραμματιστές, εμπνευσμένη από αυτούς για αυτούς! Οι εντυπωσιακές συνεργασίες δε λείπουν ούτε εδώ, ενώ θεωρείται ιδανική για απομακρυσμένη εργασία.

Dashlane

Για να μπορέσει να λειτουργήσει μια ομάδα που δουλεύει απομακρυσμένα χρειάζεται πρόσβαση σε κοινούς φακέλους και εργαλεία. Το Dashlane είναι μια password manager πλατφόρμα όπου κάνει τη ζωή σου εύκολη, κρατώντας τους κωδικούς σου ασφαλείς, ενώ παράλληλα κάνει την πρόσβαση στα εργαλεία σου παιχνίδι! Χρησιμεύει επίσης και για αυτόματη συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων, πληρωμών και κωδικών οπουδήποτε στο διαδίκτυο και από οποιαδήποτε συσκευή.

Google Drive

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα file management app και είναι ακόμα πιο χρήσιμο για τις εταιρίες που εργάζονται με remote, αφού δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στους φακέλους που χρειάζονται, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής τους θέσης και με το αν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Trello

Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο ένα ακόμα app για την οργάνωση της ομάδας, αφού είναι σίγουρα αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που ξεχωρίζει για την απλότητα, το στιλ και την απόδοση της, ενώ βοηθά την ομάδα να ανεβάσει την παραγωγικότητα της.